AFRICA RESOURCES
GENOMFÖR NYEMISSION OM 8,9 MLN KR (NY) (Direkt)

2018-12-12 09:05

(Tillägg: från fjärde stycket)

STOCKHOLM (Direkt) Africa Resources, som utvinner rådiamanter ur floder i Demokratiska Republiken Kongo, genomför en fullt garanterad nyemission som tillför bolaget drygt 8,9 miljoner kronor före emissionskostnader.

De nya medlen ska användas för en investering i ytterligare produktionskapacitet samt i en första maskinell diamantsorteringslösning, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Teckningskursen i emissionen uppgår till 3:20 kronor per aktier.

Styrelsen föreslår även att den kommande extra bolagsstämman beslutar om kvittningsemission avseende utestående konvertibler om sammanlagt drygt 1,5 miljoner kronor, som förfaller till betalning den 30 december 2018. Kvittning kan ske till en ny konvertibel som löper på ett år med konverteringskursen 4 kronor och i övrigt på oförändrade villkor.

Investeringsplanerna inkluderar två dieseldrivna mekaniska pumpar. Därtill avser bolaget att köpa två "relativt enkla" sorteringsverk med en kapacitet om 3-4 ton per timme per verk för att ersätta den manuella vaskning som hittills bedrivits.

"Vi har nu tagit oss igenom en igångsättningsperiod med vissa inledande problem men även betydande erfarenheter. Muddringverket är i vattnet, fungerar och processar diamantförande alluvial malm. Halterna i den malm som processats har varit bättre än förväntat men volymerna har varit begränsade på grund av av el- och stenproblem i samband med inkörningen av maskinen", kommenterar vd Thomas Häggkvist.

En första försäljning av diamanter på auktion i Antwerpen, Belgien, avses att ske inom kort, eventuellt i början av nästa år, framgår det vidare.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Africa Resources - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -