ADDVISE
AVSER KÖPA BOLAG FÖR CA 33 MLN KR, GÖR EMISSION (Direkt)

2018-12-12 08:57

STOCKHOLM (Direkt) Addvise har tecknat en avsiktsförklaring om att förvärva ett Helsingforsbaserat medtech-företag. Köpeskilling uppgår till cirka 33,0 miljoner kronor och en tilläggsköpeskilling om max cirka 11,3 miljoner kronor kan tillkomma och betalas ut över två år.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget är ett distributionsbolag verksamt inom försäljning och service av högkvalitativ medtech-utrustning.

Bolagets finansiella estimat för 2018 är cirka 67,0 miljoner kronor i omsättning med ett justerat rörelseresultat om cirka 7,2 miljoner kronor.

Förvärvet är avsett att finansieras genom egna medel om cirka 10,0 miljoner kronor samt med nettolikviden från en företrädesemission som är säkerställd till 100 procent av teckningsåtaganden och emissionsgarantier från större aktieägare och styrelseledamöter i Addvise. Hela nettolikviden kommer att användas för förvärvet.

Vad gäller företrädesemissionen har Addvise beslutat om en nyemission av units, vardera bestående av en B-aktie och en vederlagsfri teckningsoption med företrädesrätt för Addvise befintliga ägare.

Genom företrädesemissionen tillförs Addvise cirka 24,9 miljoner kronor före emissionskostnader. Vid fullt utnyttjande av samtliga teckningsoptioner för teckning av aktier kommer Addvise att tillföras ytterligare cirka 27,9 miljoner kronor.

Befintliga aktieägare har rätt till att teckna en (1) unit för varje ägd aktie per avstämningsdagen den 15 januari 2019. En (1) unit består av en (1) B-aktie samt en (1) teckningsoption av serie 2019/2021. Teckningskurs är 0:58 kronor per unit, motsvarande en teckningskurs om 0:58 kronor per aktie (teckningsoptionen emitteras vederlagsfritt).

Emissionslikviden från företrädesemissionen avses, som nämns ovan, användas som kontantbetalning för del av köpeskillingen för ovanstående förvärv i Finland.

Eventuell emissionslikvid från teckningsoptionerna avses att användas till finansiering av framtida förvärv.

I samband med företrädesemissionen har Addvise tagit fram uppdaterade räkenskaper som förtydligar påverkan som bolagets senaste förvärv har haft på räkenskaperna, samt förvärvet av bolaget förväntande påverka på räkenskaperna.

Addvise rullande tolv månader (LTM) räkenskaper motsvarar tillväxt i nettoomsättning om 18,6 procent jämfört med helåret 2017 samt en ökning av ebitda före kostnader för förvärv om 16,5 procent. LTM proforma jämfört med LTM Addvise motsvarar en tillväxt i nettoförsäljning om 24 procent, samt en ökning av ebitda före kostnader för förvärv om 45,7 procent.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


ADDvise Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -