Oden Control
Spotlight har fattat beslut om att avnotera Oden Control med sista noteringsdag 28 december (Finwire)

2018-12-05 06:54
Industribolaget Oden Control kommer att avnoteras från Spotlight. Sista noteringsdag är den 28 december 2018.

Spotlight har fattat beslut om att avnotera Oden Controls aktie. Beslutet kommer efter att Oden sagt upp avtal om likviditetsgarant för aktien.

"För att ett bolag ska kunna vara noterat och upptaget till handel på Spotlight krävs att samtliga noteringskrav är uppfyllda. Ett av kraven är att det ska finnas förutsättningar för tillräcklig tillgång och efterfrågan på bolagets aktier i syfte att uppnå en rättvis, välordnad och effektiv handel samt en fungerande prisbildning", skriver Spotlight i ett pressmeddelande.

Spotlight skriver vidare att antalet aktieägare utgör grunden för att bedöma förutsättningarna för tillräcklig handel och ska som utgångspunkt uppgå till minst 300 stycken med ett innehav om minst 4 500 kronor vardera. Ett lägre antal aktieägare kan i vissa fall accepteras om bolaget anlitar en likviditetsgarant.

Som villkor för Oden Controls notering har Spotlight krävt att bolaget anlitar en likviditetsgarant då antalet aktieägare under en längre tid har understigit 300 stycken med ett innehav om minst 4 500 kronor vardera, skriver Spotlight.

"Med anledning av att bolaget har beslutat att säga upp avtalet med likviditetsgaranten och att bolaget inte har redogjort för hur bolaget avser att uppfylla spridningskravet bedömer Spotlight att det inte är möjligt att låta bolagets aktie vara fortsatt noterad. Oden Controls aktie kommer därför att avnoteras."

Spotlight har beslutat att handeln i bolagets aktie ska ske på observationslistan till och med sista dag för handel den 28 december 2018.

Oden Control meddelade strax innan beskedet från Spotlight att de har sagt upp avtalet med Sedermera Fondkommission om likviditetsgaranti.

"Vi beslutade detta på grund av kostnader som var alldeles för höga för den här storleken av företag. Kostnaden var 8 000 kronor per månad. Syftet med likviditetsgaranten var bland annat att få flera aktieägare, men detta har inte hänt. Noteringskostnaderna har ökat kraftigt de senaste åren och innan uppsägning av likviditetsavtalet har den varit 336 000 kronor per år och till detta tillkommer avgifter för Euroclear, som är cirka 35 000 - 40 000 kronor per år.

"I syfte att reducera dessa kostnader säger vi upp likviditetsavtalet. Vi kommer att undersöka och överväga andra möjligheter", skriver Oden Control.

Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -