På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

BETTING
LOTTERIINSPEKTIONEN BEVILJAT DE FÖRSTA LICENSERNA (NY) (Direkt)

2018-11-30 09:41

(tillägg: första stycket om Kindred)

STOCKHOLM (Direkt) Lotteriinspektionen har beviljat de första spellicenserna inför den svenska omregleringen vid årsskiftet, däribland Leo Vegas och Betsson. Även Kindred, tidigare Unibet, har tilldelats licens enligt pressmeddelande från bolaget självt.

16 spelbolag har fått sina licensansökningar beviljade.

"Det här är en historisk dag för Spelsverige. Jag är mycket stolt över att Lotteriinspektionens personal under hård tidspress, med en helt ny lagstiftning, arbetat fram de första licensbesluten" säger generaldirektör Camilla Rosenberg i en kommentar.

Hittills har Lotteriinspektionen tagit emot 95 licensansökningar, varav drygt 70 stycken rör spel på den konkurrensutsatta marknaden för onlinespel.

Siffrorna ger dock inte hela bilden av antalet varumärken eftersom en ansökan kan vara inlämnad av ett bolag som har flera varumärken under sig, skriver inspektionen.

"Fortsatt kommer vi att fatta beslut löpande så att den som lämnat in sin ansökan och kompletterat i god tid också ska få ett beslut i sitt ärende under de kommande veckorna, beroende på ärendets komplexitet", säger myndighetens operativa chef Patrik Gustavsson.

Lotteriinspektionen har även beviljat licenser med kortare tid än de maximala fem åren.

"I de fall där vi bedömer att vi behöver följa bolaget extra noga kan vi bevilja licens för en kortare period. Det kan till exempel röra sig om tidigare regelöverträdelser på andra marknader", säger Camilla Rosenberg.

Omregleringen innebär att alla bolag som vill verka på den svenska spelmarknaden måste ha licens, betala 18 procent i skatt och följa vissa regler när det gäller till exempel spelutbud och kundansvar.

Ingen deadline finns för ansökan om tillstånd. Lotteriinspektionen kommer alltså att ta emot ansökningar även efter årsskiftet.

Henrik Svensson +46 8 5191 7924

Nyhetsbyrån Direkt


Betsson B - I dag

{point.key}

Kindred Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -