Aerowash
Aerowash får genombrottsorder i USA värd 14,6 miljoner kronor (Finwire)

2018-11-30 08:38
Flygplanstvättbolaget Aerowash har tilldelats en order på fem stycken tvättrobotar av modell AW12. Beställare är bolagets amerikanska distributör US Aviation Services och ordervärdet uppgår till 1,41 miljoner euro, motsvarande 14,6 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Av de fem tvättrobotarna kommer fyra att säljas vidare och en kommer att användas för demonstrationer och marknadsföring på den amerikanska marknaden.

Demosystemet levereras under första kvartalet medan de övriga fyra tvättrobotarna beräknas bli levererade under andra kvartalet 2019.

Bolagets vd kommenterar ordern som glädjande med tanke på att man tillsammans med US Aviation Services har analyserat och bearbetat marknaden i två års tid.

”Lyckade demonstrationer av AW12 för ett antal amerikanska slutanvändare har ökat intresset bland dessa kunder. Vi kan nu se att den marknadsbearbetningen börjar ge resultat. Den amerikanska marknaden har en fantastisk potential och innefattar både en civil och militär del. Jag ser fram emot ett långvarigt samarbete med U.S. Aviation Services." säger vd Niklas Adler.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Aerowash B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -