OBOYA
SÄLJER ANLÄGGNING/MARK I KINA, VÄRDE 46-59 MLN KR (Direkt)

2018-11-23 09:04

STOCKHOLM (Direkt) Oboya inleder försäljning av sitt helägda dotterbolag Oboya Metal Products produktionsanläggning och mark i Qingdao, Kina. Den underliggande marknadsvärderingen av byggnaden och marken uppgår till mellan cirka 46 och 59 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Produktionsfastigheten med tillhörande mark förvärvades under 2006 och omfattar en yta på cirka 12.000 kvadratmeter. Försäljningen sker på grund av att området under de senaste åren utvecklats från industriområde till bostads- och kulturområde.

Försäljningen kommer att ta tid och beräknas att ske under första halvåret 2019, heter det.

Försäljningen kommer inte att påverka Oboyas verksamhet och framtida tillväxtplaner i Kina, utan produktionen kommer att fortlöpa i en annan hyrd produktionsanläggning, alternativt flyttas produktionen till Oboyas egna fabrik i Ho-Chi Minh City, Vietnam.

Oboya har i dag tre olika produktionsanläggningar i Kina varav två i Qingdao och en i Kunming. Försäljningslikviden om 46-59 miljoner kronor kommer att bidra positivt till koncernens likviditet och kommer att användas dels för återbetalning av lån och dels för finansiering av Oboyas framtida tillväxt, skriver bolaget.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -