SENSYS GATSO
SIKTAR PÅ GRADVIS BÄTTRA LÖNSAMHET FRAMÖVER - VD (Direkt)

2018-11-22 13:29

STOCKHOLM (Direkt) Sensys Gatso, som säljer system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, visade en tydlig resultatförbättring under det tredje kvartalet som en följd av ökad försäljning och kontroll på kostnaderna.

"Med en fortsatt stark kostnadskontroll siktar vi på en gradvis förbättrad lönsamhet framöver", säger Sensys Gatsos vd Ivo Mönnink till Nyhetsbyrån Direkt.

Under det tredje kvartalet ökade ebitda-resultatet till 18,2 miljoner kronor (-8,9).

Var det ett exceptionellt starkt kvartal, eller är det en stabilisering i resultattrenden vi ser?

"Vår verksamhet är delvis beroende av projektförsäljning, som kan fluktuera över tid. Vad vi gör nu är att vi går över mot en annan affärsmodell med mer stabilt intäktsflöde", säger Ivo Mönnink.

Resultatförbättringen under kvartalet hänvisas till Operatörstjänster (Managed Services) i en stark USA-marknad, bland annat i delstaten Iowa där programmet för hastighetskontroll har återupptagits.

Framöver väntas Sensys Gatsos USA-verksamhet gynnas av att delstaten Oklahoma fått grönt ljus för att sätta i gång programmet för övervakning av oförsäkrade fordon.

"Oklahoma är inte med i kvartalets siffror. Det kanske kan komma vissa intäkter i Oklahoma mot slutet av året men de kommer främst från och med första kvartalet 2019", säger Ivo Mönnink.

Bäddar det för tillväxt i USA för er 2019?

"Vi har en stark orderbok, så det skulle kunna vara logiskt att anta det."

För ni diskussioner med andra delstater i USA?

"Nu fokuserar vi på utförandet i Oklahoma, vilket vi känner oss trygga med. Om det fungerar bra i en delstat kan det leda till att andra delstater ser det. Vi för alltid samtal med stater, det är vad vi gör", säger Ivo Mönnink.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Sensys Gatso Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -