NEW YORK
BÖRSEN REKYLERAR UPP, FACEBOOK STIGER, S&P 500 +0,9% (Direkt)

2018-11-21 16:35

STOCKHOLM (Direkt) De ledande New York-börserna inledde onsdagen med en viss återhämtning efter tisdagens branta fall. På torsdag håller börserna i USA stängt medan fredagen är halvdag på grund av Thanksgiving.

Vid 16.15-tiden var Dow Jones industriindex upp 0,6 procent till 24.614, medan S&P 500 ökade 0,9 procent till 2.664. Teknikinriktade Nasdaq steg 1,5 procent till 7.011.

Sektorsvis gick råvaror bäst med en uppgång på 1,3 procent medan kraft föll 0,4 procent.

Appleaktien stärktes marginellt efter tisdagens kraftiga nedgång. Foxconn, som är Apples största kontraktstillverkare av Iphone, ska spara 20 miljarder yuan 2019 med hänvisning till att året väntas bli "mycket svårt".

Facebook ökade 2,7 procent sedan Mark Zuckerberg, i en intervju med CNN, fastslagit att han inte har några planer på att avgå som ordförande, trots vissa påtryckningar från investerare.

Bland övriga teknikaktier steg Amazon 2,0 procent medan Microsoft var upp 1,5 procent.

Deere, som på vissa områden konkurrerar med Volvos affärsområde anläggningsmaskiner, redovisade före öppning en försäljning och justerad vinst per aktie för det fjärde kvartalet som var lägre än väntat. Deere-aktien pressades i förhandeln men vände till +5 procent efter öppning på optimistiska utsikter.

Sportskoförsäljaren Foot Locker rusade 18 procent på en rapport som var bättre än väntat. Dessutom målade bolaget upp en positiv bild av den kommande julhandeln och fjärde kvartalet, skrev Financial Times.

Gap, som släppte en kvartalsrapport efter tisdagens stängning i linje med analytikers förväntningar, steg 4,0 procent. Enligt vd:n Art Peck kommer klädkedjan att stänga hundratals butiker.

Chiptillverkaren Nvidias vd uppgav på onsdagen att bolaget avtalat med tre olika tillverkare av elbilar om användning av Nvidias nya AI-chip Xavier. Nvidia-aktien backade något efter uppgång i förhandeln.

På makrosidan kom statistik före öppningen som visade att orderingången på varaktiga varor i USA sjönk 4,4 procent i oktober jämfört med månaden före, enligt preliminär data från handelsdepartementet. Analytiker hade räknat med en nedgång på 2,5 procent, enligt Reuters snittprognos.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var upp 1 punkt till 3,07 procent.

Henrik Berezin +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Amazon.com - I dag

{point.key}

Deere & Co. - I dag

{point.key}

Gap - I dag

{point.key}

Microsoft - I dag

{point.key}

NVIDIA - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -