Metallvärden
Stockholms tingsrätt beslutar om offentligt ackord för Metallvärdens dotterbolag (Finwire)

2018-11-21 15:25
Metallvärden uppger i ett pressmeddelande att Stockholms tingsrätt under måndagen beslutade om att fastställa ett offentligt ackord för Metallvärdens dotterbolag Svensk Kabel och Metallgranulering AB och att den pågående företagsrekonstruktionen därmed skall upphöra.

Tingsrätten kunde dock inte fastställa något ackord för Metallvärden i Sverige eftersom "erforderligt antal accepter för detta ackordsförslag inte uppnåddes."

Företagsrekonstruktionerna i dotterbolagen Sala Bly AB och M.V. Metallvärden AB har avslutats genom så kallat underhandsackord.

Oprioriterade fordringsägare erhåller full betalning upp till 10 000 kronor, därutöver betalning om 50 procent av den del av fordran som överstiger 10 000 kronor.

Fordringsägare som omfattas av ackord om 50 procent erbjuds möjlighet att erhålla upp till 20 procent av betalningen i form av nyemitterade aktier i Metallvärden till en kurs av 0,10 kronor per aktie.

Företagsrekonstruktionen i dotterbolaget Metallvärden i Lesjöfors har avslutats genom så kallat moratorium, vilket innebär att oprioriterade fordringsägare tillförsäkras återbetalning till 100 procent dock med en viss fördröjning av betalningen.

Metallvärden finansierar föreslaget ackord genom upptagande av ett konvertibellån, vilket avtalats med extern finansiär.

Anton Wilén
anton.wilen@finwire.se, 0765-46 64 41
Nyhetsbyrån Finwire

GRANGEX - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -