Metallvärden
Metallvärden har tecknat en avsiktsförklaring med Casa Services kring finansiering (Finwire)

2018-11-21 16:52
Metallvärden har tecknat en avsiktsförklaring med Casa Services om finansiering av Metallvärdens fortsatta utveckling genom tecknande av konvertibla skuldebrev på sammanlagt 10 miljoner kronor. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Tidigare förda förhandlingar om en finansieringslösning med Jinbo International har i och med ovanstående överenskommelse avslutats och tidigare tecknad avsiktsförklaring har annullerats, inklusive Metallvärdens åtagande att emittera aktier till Jinbo. Jinbos representant i styrelsen, Peter Kristoffersson, har som följd av de avbrutna förhandlingarna anmält sin avgång från styrelsen.

Enligt avsiktsförklaringen med Casa Services äger Casa Services rätt att teckna skuldebreven i eget namn eller genom annan som de sätter i sitt ställe. Tecknandet av skuldebreven är villkorat av godkännande på den extra bolagsstämma som kommer att avhållas den 5 december 2018.

Casa Services har även ställt i utsikt att kunna garantera en viss volym av en företrädesemission som även den kommer att avhandlas på den extra bolagsstämman.





Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

GRANGEX - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -