STÅL
BRANT FALL FÖR FRANSKA VALLOUREC EFTER 3KV-BESVIKELSE (Direkt)

2018-11-16 12:29

STOCKHOLM (Direkt) Den franska ståltillverkaren Vallourec, som framför allt levererar ståltuber till olje- och gasindustrin, föll handlöst i fredagens handel på Parisbörsen sedan kvartalsrapporten inte levt upp till marknadens förväntningar.

Det underliggande rörelseresultatet (ebitda) uppgick till 28 miljoner euro, långt under konsensusförväntningarna om 50 miljoner, skriver Morgan Stanley i en kommentar. För att nå marknadens förväntningar om ett resultat på 144 miljoner euro för helåret 2018 krävs därmed ett ebitda på 83 miljoner euro i det fjärde kvartalet, något investmentbanken finner osannolikt. Därmed är också förväntningarna på 2019 i fara.

"Vi upprepar vår syn att konsensusestimaten för 2019 sannolikt kommer att behöva sänkas med tvåsiffriga procenttal, och att även estimaten för 2018 blir föremål för negativa revideringar", skriver Morgan Stanley.

Vallourecs fria kassaflöde uppgick till -153 miljoner euro, vilket var väsentligt sämre än det nära nollresultat Jefferies analytiker räknat med, rapporterar Bloomberg News. Likviditeten är inget problem i dagsläget, men skuldsättningen är uppblåst, menar Jefferies.

Vallourec rapporterade en försäljning om 961 miljoner euro i det tredje kvartalet, även det lägre än de 1,1 miljarder som väntats enligt Bloombergs sammanställning av tre analytikers prognoser.

Det rapporterade ebitda-resultatet blev 43 miljoner euro och bolaget spår en förbättring i det fjärde kvartalet.

"Med ett kursfall på 40 procent i år /…/ anser vi att flera av de negativa faktorerna redan är inprisade. Bolagets utveckling går också åt rätt håll, om än långsammare än vi hoppats. Vi menar också att investerarnas oro kring skuldsättningen är överdriven", skriver Morgan Stanley, som upprepar sin rekommendation övervikt.

Vallourec handlades vid 12-tiden på fredagen till 2:96 euro på Parisbörsen, en nedgång med 23 procent för dagen.

Graf: Vallourec kursutveckling 2018

Källa: Infront

Michael Bernander +46 8 5191 7917

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -