NEW YORK
VÄNDE TILL PLUS, TEKNIK AKTIER BACKADE, S&P 500 +0,2% (Direkt)

2018-11-16 22:09

STOCKHOLM (Direkt) Amerikanska börser öppnade nedåt på fredagen men vände till plus efter att amerikanske presidenten antytt att han kanske inte måste införa ytterligare importtullar på kinesiska varor.

Dow Jones industriindex handlades kring 0,5 procent högre till 25.415, medan S&P 500 steg 0,2 procent till 2.736. Teknikorienterade Nasdaq backade 0,2 procent till 7.247.

Donald Trump uttryckte försiktig optimism om ett eventuellt handelsavtal med Kina. Han sade att det kanske inte är nödvändigt att införa ytterligare importtullar eller höja tullsatserna på de befintliga och att han inte vill "sätta Kina i ett svårt läge".

Strax efter kom dock rapporter om att medarbetare i Vita huset sagt att Trump bara uttryckt optimism kring förhandlingarna, och investerare inte skulle se ett avtal som nära förestående.

Sektorvis var fastigheter och kraftbolag starkast med uppgångar på 1,3 procent.

Bland enskilda aktier stod Nvidia ut med ett ras på 18,7 procent och föll därmed mest i S&P 500. Bolaget, som levererar 3D-grafikprocessorer till exempelvis videospelskonsoler och kryptovalutasektorn, kom på torsdagskvällen med en sämre prognos än väntat.

Bolagets kvartalsintäkter såväl som försäljningsprognosen för kommande kvartal missade analytikernas förväntningar.

Flera andra i halvledarsektorn drogs med i raset, där AMD tappade 3,9 procent och Micron Technologies backade 1,2 procent.

Energibolaget PG&E rusade 37,6 procent och var bäst i S&P 500. Aktien föll 30 procent på torsdagen till följd av den jättebrand som härjar i norra Kalifornien, vilken ska ha orsakats av ett elektriskt fel hos energijätten. På fredagen meddelade myndigheter i Kalifornien att det var osannolikt att PG&E skulle låtas gå i konkurs.

Nordstrom tappade 13,7 procent efter att varuhuskedjan rapporterat svagare jämförbar försäljning för räkenskapsårets tredje kvartal.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var ned 4 punkter till 3,07 procent.

Malcolm Winbo +46 8 5191 7934

Nyhetsbyrån Direkt


Advanced Micro Devices - I dag

{point.key}

NVIDIA - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -