POLITIK
SKA SONDERA MED FOKUS PÅ SAKPOLITISKA REFORMER - LÖÖF (Direkt)

2018-11-15 15:32

STOCKHOLM (Direkt) Centerpartiets ledare Annie Lööf kommer att sondera med utgångspunkt i sakpolitiska reformer och lägga statsministerfrågan åt sidan, i ett försök att bryta de låsta frågorna i regeringsbildningen.

Det sade hon vid en pressträff på torsdagen efter att talmannen gett henne i uppdrag att sondera förutsättningarna för en regering som kan tolereras av riksdagen.

"Jag kommer att försöka lägga statsministerfrågan åt sidan med fokus på att försöka hitta breda uppslutningar till de reformer Sverige behöver", sade hon.

Hon kommer att samtala med resten av alliansen samt med Socialdemokraterna och Miljöpartiet och försöka hitta samsyn och bred uppslutning kring viktiga reformer.

"Kanske kan det vara en öppning för vidare diskussioner framåt", sade hon.

Annie Lööf sade att genom att inte börja i själva statsministerfrågan utan genom att fokusera på det sakpolitiska innehållet är hennes förhoppning att det ska kunna gå att börja dyrka upp de låsta positionerna i regeringsfrågan.

"Jag tror att vi måste börja i en annan ände", sade hon.

Hon ville inte i förväg recensera sina möjligheter att lyckas.

"Jag inser att läget är ytterst komplicerat och jag har därför tagit mig an uppdraget med mycket stor ödmjukhet", sade hon.

Annie Lööf sade att hon själv bett om att få en kortare tid, en vecka, på sig för sonderingsuppdraget, med möjlighet till förlängning om hon finner skäl för det.

Johan Bahlenberg +46 8 5191 7935

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -