Follicum
Follicums effektmiss var hårfin, enligt Analysguiden som höjer det motiverade värdet i basscenariot (Finwire)

2018-11-15 15:29
Analysguiden höjer det motiverade värdet för forskningsbolaget Follicum efter att bolaget nyligen presenterade topline-resultat från fas II-studien där bolagets substans utvärderades för behandling av håravfall.

"Den nyligen avslutade studien, där bolagets kandidat FOL-005 för behandling mot håravfall för första gången utvärderats på skalp på människa, visade på en hårtillväxt på motsvarande cirka 4 procent. Även om inte effekten var statistiskt signifikant var ”missen” hårfin (p=0,078). Andra parametrar som en ökad andel hår i tillväxtfas tyder på en biologisk effekt som ger stöd åt verkningsmekanismen hos FOL-005.", skriver Analysguiden i en uppdragsanalys.

Analysguiden tolkar dessa tidiga resultat som konstruktiva mot bakgrund av en liten och kort studie på tre månader med endast tre behandlingar per vecka. För att erhålla ett tydligare svar om behandlingens effekt, och i någon mån kunna jämföra utfallet med data för etablerade behandlingar, behövs dock utvärdering göras under en längre tid.

Bolaget genomförde i somras en emissionen och kan tillföras ytterligare cirka 15 miljoner kronor om utestående teckningsoptioner, med teckningsperiod i början av 2019, utnyttjas fullt ut.

"För att starta nya kliniska studier behövs ytterligare finansiering. Möjliga framsteg i diabetesprojektet kan stärka förutsättningarna i detta avseende. Vi har höjt det motiverade värdet i basscenariot till 5,10 kr per aktie (4,40) efter reviderade antaganden", skriver Analysguiden.

Anna Sundström
anna.sundstrom@finwire.se, 0733-988 404
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -