Evli Emerging Markets Credit B
Evli Emerging Markets Credit B backade 0,6 procent i oktober, Brasilien och Turkiet positiva inslag i pressad marknad (Finwire)

2018-11-15 15:43
Evli Emerging Markets Credit B backade med 0,6 procent i oktober, vilket var något bättre än index som var ned 0,9 procent.

Tillväxtmarknader pressades under månaden av ett generellt svagt sentiment på världens finansiella marknader. Bland orosmoment nämns amerikanska räntehöjningar och frågetecken kring effekterna av handelskrig.

De marknader som presterade relativt starkt under månaden var Turkiet och Brasilien. I fallet Turkiet har landet lyckats få större förtroende för sina krediter igen, skriver förvaltarna. I Brasilien har presidentvalet haft en positivt inverkar på marknaden.

Förvaltarna skriver vidare att divergensen mellan ekonomier och stigande amerikanska räntor har blivit centrala frågeställningar på tillväxtmarknader, vilket också antas vara de faktorer som kommer påverka marknaderna i störst utsträckning i närtid.

Jonathan Furelid
jonathan.furelid@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Evli Emerging Markets... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -