AFFÄRSVÄRLDEN
KÖP ESSITY OCH DOMETIC, VÄNTA MED TROAX (Direkt)

2018-11-15 07:26

STOCKHOLM (Direkt) Affärsvärlden rekommenderar köp av Essity och Dometic i det senaste numret. Investerare bör dock avvakta med Troax.

"Hygienkoncernen brottas med stigande råvarupriser som kortsiktigt pressar lönsamheten. Investerare som inte stirrar sig blinda på kvartalssiffror ser ett bra långsiktigt köpläge", skriver tidningen om Essity, där tidningen ser ett bra förhållande mellan risk och avkastning.

Tidningens analys av Dometic mynnar ut i att aktien i underleverantören har fallit för mycket.

"Affärsvärlden ser rekylen på tulloron som ett utmärkt köptillfälle. Bolagets framtida vinster värderas för närvarande till 11 respektive 10 gånger årsvinsten för i år och nästa år. Det betyder att aktien är bland de mest prisvärda på Stockholmsbörsen. Köp med riktkurs 92 kronor", skriver Affärsvärlden om aktien som stängde på 60:75 kronor på onsdagen och som har fallit med drygt 25 procent de tre senaste månaderna.

Det senaste numret innehåller även en köprekommendation för Telenor, en rekommendation som lades ut på Affärsvärldens hemsida under onsdagen.

"Sektorrabatten ter sig obefogad, och väntan på uppvärdering bjuder på ordinarie direktavkastning på över 5 procent, återköpsprogram och stötvis extrautdelningar. Köp med riktkurs 235 norska kronor, eller ev/ebit 14", heter det om Telenor.

Troax värdering är med tanke på den stora cykliska exponeringen i överkant och Affärsvärlden lockas därför inte av aktien.

Martin Hävner +46 8 5191 7919

Nyhetsbyrån Direkt


Dometic Group - I dag

{point.key}

Essity B - I dag

{point.key}

Telenor - I dag

{point.key}

Troax Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -