KARO PHARMA
EQT UPPMANAS HÖJA SITT BUD - AKTIESPARARNA (NY) (Direkt)

2018-11-14 16:14

(Tillägg: från sjunde stycket)

STOCKHOLM (Direkt) EQT:S bud på Karo Pharma är för lågt och bör höjas anser Aktiespararna.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det kontantbud på 36:90 kronor som EQT erbjudit i Karo Pharma anses av Aktiespararna för lågt. Dock ser inte Aktiespararna några dolda värden i Karo Pharma som det spekulerats i, däremot speglas inte de framtida värden som finns i bolaget enligt Joacim Olsson, vd på Aktiespararna.

Budet har mött stort motstånd hos småsparare och en aktieägargrupp på Facebook som anser sig företräda 17 procent av aktierna i Karo Pharma har sagt nej tillbudet.

"Om man inte höjer budet är risken stor att många aktieägare med ett stort samlat innehav i bolaget tackar nej. EQT måste blidka dessa, annars blir det svårt för dem att uppnå sitt mål om att ta bolaget från börsen" säger Joacim Olsson i en kommentar i pressmeddelandet.

Aktiespararna uppmanar även EQT att förlänga acceptfristen för budet till över årsskiftet föra att göra det möjligt för aktieägarna att bättre planera sin skatt.

Att Karo Pharma nu handlas över budnivån är fördelaktigt och Aktiespararna anser att detta kan utnyttjas till att sälja aktier på börsen.

Dessa aktieägare riskerar dock att inte få tillgång till eventuell budhöjning från EQT.

Kursen i Karo Pharma stod i 38 kronor på onsdagseftermiddagen, vilket således är över kontantbudet på 36:90 kronor.

Därtill framhålls att tvångsinlösen är omöjligt att genomföra om det stämmer att Facebook-gruppens medlemmar har 17 procent.

EQT ägde 12 november 12,9 procent av aktier och röster i Karo Pharma. Därutöver fanns avtal om att köpa aktier från storägarna Anders Lönner, styrelseordförande och största ägare i bolaget, och Per-Anders Johansson, styrelseledamot, om sammanlagt 13,6 procent.

Jan Glevén +46 8 5191 7906

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -