Enter Småbolagsfond
Enter Småbolagsfond sjönk 7,3 procent i oktober, Midsona anses ha lovande tillväxtresa framför sig (Finwire)

2018-11-08 14:31
Enter Småbolagsfond backade 7,3 procent i oktober, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 4,9 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet med Catrin Jansson i spetsen skriver i en kommentar att oktobermarknaden präglades av breda och djupa nedgångar.

"Exakt vad som triggade en korrigering just nu är svårt att härleda, men en kombination av förstärkt politisk och ekonomisk orolighet i Italien, tillsammans med avtagande tillväxt i Kina, tullar, stundande räntehöjningar och midterm election i USA har sannolikt satt nerver på helspänn", berättar teamet bakom fonden.

Fonden har under månaden ökat i Acando, Bufab, Midsona och MTG.

"Vi ser att Midsona, som verkar inom ekologiska och hälsosamma livsmedel, har en lovande tillväxtresa framför sig. Efter framgångar i Norden, där man bidragit till att konsolidera marknaden, tar man sig nu an den mycket fragmenterade europeiska marknaden", kommenterar förvaltarteamet.

Bland positiva bidragsgivare märktes Catena Media, MTG och Lagercrantz. På minussidan återfinns Dometic, Momentum Group och Scandic Hotels.

De största innehaven per utgången av månaden var Balder, Swedencare och ÅF med portföljvikterna 5,0, 4,3 respektive 4,1 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Enter Småbolagsfond A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -