UBS Equity Biotech
UBS Equity Biotech sjönk 2,1 procent i september, Alnylam och TG Therapeutics tyngde (Finwire)

2018-10-23 14:08
Bioteknikfonden UBS Equity Biotech sjönk med 2,1 procent i september, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 6,7 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att volatiliteten återvände i september, och investerare reducerade sin exponering mot mindre bolag till förmån för mer defensiva namn.

Innehavet Vertex var den främsta bidragsgivaren under månaden då företaget utökade sin marknadsledning inom cystisk fibros. Även innehaven Sarepta och Galapagos bidrog till avkastningen, då pipelines utvecklades positivt.

Istället tyngde exponeringen mot Alnylam och TG Therapeutics. Alnylam tyngde på oro runt den kommande lanseringen av Onpattro, medan TG Therapeutics sjönk då studieresultat försenades.

De största innehaven per utgången av månaden var Biogen, Vertex och Gilead Sciences med portföljvikterna 8,7, 7,9 respektive 7,6 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

UBS (Lux) EF Biotech (... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -