SANDVIK
AFFÄRSOMRÅDET SMS FORTSÄTTER STARKT I OKTOBER - VD (Direkt)

2018-10-23 13:30

STOCKHOLM (Direkt) Verkstadskoncernen Sandviks särskilt konjunkturkänsliga affärsområde Sandvik Machining Solutions, SMS, har gått fortsatt starkt i oktober likt i september.

Det sade Sandviks vd Björn Rosengren till nyhetsbyråer efter delårsrapporten.

Ingen alarmerande utveckling syns i det avseendet, enligt Sandvik-chefen som framhåller att orderingången för SMS ökade med 8 procent i tredje kvartalet trots en stark jämförelsesiffra från motsvarande kvartal i fjol.

Inom fordonssegmentet, automotive, syntes dock en nedgång i Kina i slutet av det tredje kvartalet.

"Automotive är det segment där vi kanske ser den svagaste tillväxten, och i slutet av kvartalet såg vi en viss nedgång för automotive i Kina. Det ligger i linje med de rapporter som har kommit", sade Björn Rosengren som samtidigt framhöll att Sandvik inte har sett motsvarande automotive-nedgång i Nordamerika eller Europa.

När det rapporteras i media om konjunktursvackor blir man förstås orolig, noterade Rosengren, men det tredje kvartalet indikerar inte någon konjunktursvacka för Sandviks del, anser han.

"Möjligtvis var orderingången på 8 procent inom mining lite svag när eftermarknaden är stark", sade Sandvik-chefen som dock framhöll att metallpriserna ligger på en bra nivå och att signalerna från marknaden känns stabila för fjärde kvartalet.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Sandvik - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -