Franklin India A Acc $
Franklin India A Acc USD tappade 10,8 procent under det tredje kvartalet, banker bakom nedgång (Finwire)

2018-10-23 07:36
Franklin India A Acc USD tappade 10,8 procent under det tredje kvartalet, vilket innebär att avkastningen sedan årsskiftet summerar till -19,7 procent. Fondens jämförelseindex har under året backat med 9,6 procent.

Under kvartalet har tillväxtmarknader präglats av nedgång och indiska aktier föll brant under september i synnerhet. Marknaden påverkades negativt av oro kring likviditet bland finansbolag utanför banksektorn och stigande oljepriser samt av en svagare rupee i spåren av handelsunderskott.

Bland innehav som bidrog negativt till fondens avkastning fanns Kotak Mahindra Bank, Yes Bank och Vodafone Idea.

Informationsteknologi var den bäst presterande sektorn i jämförelseindexet och fondens undervikt i densamma påverkade den relativa avkastningen negativt. I synnerhet vägde fondens icke-innehav i Tata Consultancy Services på avkastningen.

Fondteamet har fortsatt en positiv syn på indiska aktier och menar att den senaste tidens nedgång i kombination med fortsatt tillväxt i bolagens intjäning i kombination med förbättrade marginaler borgar för en positivt utveckling framåt, särskilt som den fundamentala styrkan i ekonomin ser positiv ut.

Jonathan Furelid
jonathan.furelid@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Franklin India A(acc)USD - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -