Ålandsbanken Kort Ränta
Ålandsbanken Kort Ränta var oförändrad i september, ECB väntas ändra räntenivån först efter sommaren (Finwire)

2018-10-23 13:33
Ålandsbanken Kort Ränta var oförändrad i september, vilket medför att fonden tappat 0,4 procent sedan årsskiftet. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att de siffror som i september gavs ut om förtroendet och den ekonomiska utvecklingen var fortfarande höga, även om det verkar som om den mest betydande tillväxten är förbi.

"Som väntat har ECB inte på något sätt ändrat sina instruktioner om skärpt penningpolitik, utan banken förväntas fortfarande ändra räntenivån först efter sommaren 2019. Som förväntat på marknaden höjde Fed sina räntor redan för tredje gången i år. Feds styrränta ligger nu på 2,00–2,25 procent. Marknaden förväntar sig att Fed på sitt möte i december höjer styrräntan en gång till i år", berättar förvaltarteamet.

De största obligationsinnehaven per utgången av månaden var utgivna av European Investment Bank, Kommuninvest och Stadshypotek med portföljvikterna 18,3, 13 respektive 12,2 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -