Ålandsbanken Euro High Yield
Ålandsbanken Euro High Yield steg 0,1 procent i september, högre aktivitet på nyemissionsmarknaden (Finwire)

2018-10-23 13:33
Ålandsbanken Euro High Yield steg med 0,1 procent i september, vilket medför att fonden stigit 0,7 procent sedan årsskiftet. Fondens jämförelseindex är under samma period oförändrat, vilket är sämre. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att de siffror som i september gavs ut om förtroendet och den ekonomiska utvecklingen var fortfarande höga, även om det verkar som om den mest betydande tillväxten är förbi.

"Det har uppstått några dystra moln i ekonomin inom euroområdet. För det första har brexitförhandlingarna inte lett någonvart och tiden verkar ta slut. Sannolikheten för en så kallad hård brexit har därför ökat betydligt. En hård brexit medför mycket negativa konsekvenser för Storbritannien och även för EU 27. För det andra verkar Italiens budget även bryta fler regler för valutaområdet än väntat", berättar förvaltarteamet.

Aktiviteten på nyemissionsmarknaden var betydligt större i september än i augusti. Under månaden deltog fonden i bland annat stiftelsen Y-säätiös första emission av obligationer och den danska kabeltillverkaren NKT:s emission, men i övrigt var fondens transaktioner ringa.

De största obligationsinnehaven per utgången av månaden var utgivna av Finnair, Sunborn Gibraltar och Verisure med portföljvikterna 2,7, 2,2 respektive 1,9 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -