MILLICOM
TILLVÄXT SPÅS 3KV, MEN TUFFARE JMF-TAL - ANALYTIKER (Direkt)

2018-10-22 15:54

STOCKHOLM (Direkt) Tele- och kabeloperatören Millicoms förbättrade underliggande tillväxt väntas ha fortsatt under det tredje kvartalet. Både bolaget och analytiker har emellertid flaggat för att det kanske inte kan bli lika stark tillväxttakt som under det andra kvartalet.

"Som en följd av tuffare jämförelsetal och att B2B-verksamheten inte kommer att gynnas av ett stort kontrakt relaterat till presidentvalet i Colombia, räknar vi med en viss avmattning i tillväxten i tjänsteintäkterna från 5,5 procent andra kvartalet till 3,9 procent tredje kvartalet", skriver DNB Markets inför Millicoms rapport.

Under andra kvartalet var den 5,5-procentiga tillväxten i tjänsteintäkterna för Millicoms kärnverksamhet Latinamerika klart högre än den tillväxttakt om 2-4 procent som bolaget guidat för att Latinamerika ska visa på helåret.

Millicoms finanschef Tim Pennington sade då att bolaget hade antagit en försiktig hållning när det kommer till utsikterna för det andra halvåret.

"Vi vill vara lite försiktiga och inte dra ut trenderna för snabbt. Vi ser ett bra momentum och vi känner oss inte mindre säkra på det, men vi vill inte vara överoptimistiska", sade han i juli till Nyhetsbyrån Direkt.

Han påpekade också att jämförelsetalen blir lite svårare under det andra halvåret.

Genomsnittet av fem analytikers estimat, som Infront Data har sammanställt inför rapporten, låg inför rapporten på en omsättning för Millicom på 1.521 miljoner dollar (1.509) och ett ebitda-resultat på 553 miljoner dollar (556).

Rapporten väntas tisdagen den 23 oktober klockan 22.00. En telefonkonferens hålls dagen efter, onsdagen den 24 oktober, klockan 14.00.

Snittestimatet som Nyhetsbyrån Direkt använder i rapporttelegram är baserat på estimat från minst tre analytiker. Gruppen som bidragit till snittestimatet utgör en del av det totala antalet analytiker som löpande följer bolaget och gör estimat över kvartalsresultat. Snittestimatet bör därför ses som en indikation om var förväntningarna ligger.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -