Nordiska hedgefonder
Oförändrat på indexnivå i september (Direkt)

2018-10-19 17:19

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Avkastningen för nordiska hedgefonder, uttryckt i indexet NHX, var i princip plus minus noll under september (+0,02 procent). Trendföljande CTA-fonder, som hade sin näst sämsta månad för året, tyngde genomsnittet. Den genomsnittliga nordiska hedgefonden är fortfarande upp 1 procent för året, per den 30 september.

Det skriver branschsajten Hedge Nordic.

Sajten pekar på att nordiska hedgefonder inom fixed-income hade en av årets bästa månader med en uppgång på 0,7 procent, vilket lyfter årets avkastning (januari-september) till 1,8 procent. Aktiefokuserade hedgefonder ökade i genomsnitt med 0,4 procent, vilket innebär en avkastning om 2,8 procent för perioden januari-september, enligt Hedge Nordic.

Sämre uppges det ha gått för trendföljande CTA-fonder, som i genomsnitt backade 1,5 procent i september och därmed har sjunkit 2,7 procent sedan årsskiftet, samtidigt som nordiska hedgefonder inom kategorierna multistrategi samt fond-i-fond (fund of hedge fund) var närapå oförändrade.

Adrigo Small & Midcap L/S var enligt Hedge Nordic den fond i indexet som presterade bäst i september, med en avkastning på 6,6 procent. Fonden, som använder sig av en lång/kort-strategi och fokuserar på nordiska små- och medelstora företag, har levererat en avkastning på 14,9 procent under årets tre första kvartal, skriver sajten.

Titan Opportunities Fund, som investerar i cykliskt och råvarurelaterat, steg 3,5 procent i september vilket lyfter avkastningen sedan årsskiftet till 13,9 procent. Det konstateras även att aktiefokuserade Norron Select samt Atlant Edge var upp 3,4 respektive 3,1 procent under månaden.

Materialet kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part, vilket i förekommande fall markeras med "Uppdragsartikel" under rubriken.

Fondredaktionen +46 8 5191 79 05 https://twitter.com/Fonder_Direkt

Fonder Direkt


Adrigo Small & Midcap L/S - I dag

{point.key}

Norron Select R - I dag

{point.key}

Atlant Edge - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -