QLIRO
SÄTTER NYA FINANSIELLA MÅL (Direkt)

2018-10-18 21:18

STOCKHOLM (Direkt) E-handelsbolaget Qliro har fastställt nya finansiella mål för dotterbolagen Qliro Financial Services, CDON Marketplace samt Nelly inför delårsrapporten på fredag.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Qliro Financial Services nya mål är att uppnå ett rörelseresultat före av- och nedskrivningar om 100-125 miljoner kronor under 2019 vilket kan jämföras med tidigare mål om lägst 150 miljoner.

CDON Marketplace nya målsättning är att uppnå en tillväxt i de externa handlarnas bruttoförsäljningsvärde på över 20 procent årligen samt en rörelsemarginal före av- och nedskrivningar på över 3 procent av nettoomsättningen per år. Tidigare långsiktiga mål var att uppnå en organisk tillväxt i bruttoförsäljningsvärde om 10 procent per år i genomsnitt och generera ett rörelseresultat före av- och nedskrivningar om 1-2 procent av bruttoförsäljningsvärdet.

För Nellys vidkommande är de nya målen att uppnå en organisk tillväxt i nettoomsättningen över 10 procent per år samt en rörelsemarginal före av- och nedskrivningar över 6 procent per år. Detta kan ställas mot tidigare långsiktiga mål om att uppnå en organisk tillväxt om 8 procent per år i genomsnitt och generera en rörelsemarginal före av- och nedskrivningar om minst 6 procent.

Börsredaktionen +46 8 5191 79 00 http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Nelly Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -