NCC
GÖR OMVÄRDERINGAR, PRELIMINÄR MILJARDFÖRLUST I 3 KV (Direkt)

2018-10-15 21:59

STOCKHOLM (Direkt) Byggbolaget NCC har tagit beslut om omvärderingar utöver den löpande verksamheten som påverkar det preliminära resultatet i bolaget negativt med 1.565 miljoner kronor. Rörelseresultatet beräknas därmed bli -1.108 miljoner kronor för det tredje kvartalet.

Det framgår av ett pressmeddelande på måndagskvällen inför den ytterligare information som sedan tidigare är planerad att släppas på tisdagsmorgonen klockan 07.10 inför en kapitalmarknadsträff senare på morgonen.

Omvärderingarna gäller huvudsakligen pågående tvister och garantier samt vissa utvecklingsfastigheter.

"NCC presenterar vid morgondagens kapitalmarknadsträff vägen framåt för bolaget och åtgärder för att förbättra lönsamheten. Trots de omvärderingar som belastar resultatet för det tredje kvartalet har bolaget en stark kärna och det finns en bra och tydlig plan framåt inom samtliga affärsområden", säger NCC:s vd Tomas Carlsson.

Pressmeddelandet klockan 07.10 kommer att innehålla det preliminära resultatet för tredje kvartalet samt en sammanfattning av åtgärdsplanen. NCC:s kapitalmarknadsträff inleds klockan 09.00 och kan följas via webben.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


NCC B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -