Fondrelaterat
Placeras fondskribent tar in Norron Active som köpvärd fond, tar hem vinsten i Swedbank Robur Ny Teknik (Finwire)

2018-10-03 11:40
"USA-börserna gör sitt bästa kvartal sedan 2013 och Stockholmsbörsen har stigit ännu mer. Samtidigt är det tydligt att kronans framfart har fått många utländska fonder att tappa i värde den senaste månaden. Jag gör ett fondbyte inför oktober", skriver Placeras fondskribent Pär Ståhl i ett utskick på onsdagsmorgonen.

Ståhl förnyar listan för köpvärda fonder. In kommer Norron Active RC samtidigt som vinst tas hem i Swedbank Robur Ny Teknik som fondskribenten beskriver som "sitt sannolikt bästa tips till listan" över köpvärda fonder.

Vad gäller Norron Active motiverar Ståhl valet med att det är en aktivt förvaltad fond som verkligen gör skäl för namnet och som lyckats mycket bra avkastningsmässigt. Han lyfter fram förvaltningsteamet med Gustaf Sjögren och Ulf Frykhammar i spetsen.

"Förvaltarna har lyckats riktigt bra. Fonden har stigit med 150 procent de senaste fem åren jämfört med kategorisnittets avkastning på 75 procent. Under perioden har fonden avkastat betydlig bättre än både kategorisnittet och index under varje enskilt år, vilket är en riktigt bra prestation."

Norron Active RC läggs till listan över spetsfonder med högre risk.

Jonathan Furelid
jonathan.furelid@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Norron Active RC SEK - I dag

{point.key}

Swedbank Robur Ny Tekn... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -