På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

IPO
SCANDION ONCOLOGY PRELIMINÄRT GODKÄNT FÖR SPOTLIGHT (Direkt)

2018-10-01 14:15

STOCKHOLM (Direkt) Det danska cancerbehandlingsbolaget Scandion Oncology har preliminärt godkänts för listning på Spotlight Stock Market, förutsatt att lägsta gränsen i bolagets kommande nyemission uppnås samt att marknadsplatsens ägarspridningskrav på 300 aktieägare nås.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningstiden för nyemissionen om cirka 26 miljoner svenska kronor pågår från den 4 till den 18 oktober. Bolaget har fått skriftliga teckningsförbindelser om motsvarande 71 procent av emissionsvolymen.

Scandion Oncology värderas i nyemissionen till 43,7 miljoner kronor före kapitaltillskottet. Teckningskursen är 5:85 svenska kronor per aktie.

"Huvudorsaken till det stora antalet cancerrelaterade dödsfall är läkemedelsresistens, vilket innebär att cancercellerna utvecklar resistens (motståndskraft) mot cancerläkemedlet. I dagsläget finns det inga läkemedel i klinisk användning som specifikt riktar sig mot cancerläkemedelsresistens", säger Scandion Oncologys vd Nils Brünner.

Första handelsdag på Spotlight är planerad till den 8 november 2018.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -