CATENA MEDIA
ÖRESUNDS INVESTERINGSCHEF TILL STYRELSEN (NY) (Direkt)

2018-09-26 06:52

(Lägger till: två sista styckena, skickades på tisdagskvällen)

STOCKHOLM (Direkt) Anders Brandt har beslutat sig för att avgå som styrelseledamot i affiliatebolaget Catena Media och kommer att ersättas av Øystein Engebretsen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Øystein Engebretsen arbetar som investeringsansvarig på Öresund och investmentbolaget är Catena Medias näst största ägare, enligt ägardatatjänsten Holdings per den 31 augusti.

"Catena Media är ett av Öresunds kärninnehav, och det är därför självklart för oss att ta en aktiv roll i bolagets utveckling för att ytterligare stärka dess position som ledande lead generator", säger Øystein Engebretsen i pressmeddelandet.

Öresund ägde cirka 8,4 procent av aktierna i slutet av augusti, enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning. Öresund ökade innehavet flera gånger under sommaren och bara under augusti uppgick ökningen till 700.000 aktier.

Anders Brant, som lämnar för "att kunna fokusera på andra pågående och nya uppdrag", har suttit i Catena Medias styrelse sedan 2015. Han är engagerad i flera norska bolag, bland annat i investeringsbolaget Idékapital AS där han är "managing partner" och storägare. Han har även kopplingar till schackspelaren Magnus Carlsens bolaget Play Magnus.

Börsredaktionen +46 8 5191 79 00 http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Catena Media - I dag

{point.key}

Öresund - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -