Trude A
Kredithedgefonden Trude backade med 0,4 procent i augusti, planerar öka kreditexponeringen (Finwire)

2018-09-25 15:22
Trude A backade med 0,4 procent under augusti, vilket innebär att årets avkastning summerar till en nedgång på 3,2 procent.

Under månaden belastade fallande räntor fonden. Förvaltarna menar att räntor är på väg att stiga och känner därför ingen oro över positioneringen mot ett högre ränteläge. Hedgar i krediter utvecklades väl och även grundportföljen utvecklades starkt trots en hög andel krediter, skriver förvaltarna.

"Dessa har väldigt kort löptid och är därför mindre känslig för stora rörelser. Flera
kreditobligationer som är hedgade med index återhämtade sig från den svaga utvecklingen under juli och bidrog positivt under augusti. Värderingarna av market-makers i juli var troligen skeva och korrigerades i augusti, och nu är de i stort sett oförändrade", skriver man vidare.

Förvaltarna planerar att dra upp kreditrisken i fonden med ökad kreditexponering som följd men med fortsatt låg ränterisk.

"Detta kommer ske successivt under de kommande månaderna. Vi kommer öka exponeringen mot finansiella bolag. Dessa ligger relativt sett billigare än övriga kategorier av bolag. Stigande räntor ökar denna typ av bolags möjlighet att öka sin intjäning via räntenetto, vilket varit svårt med låga räntor", kommenterar förvaltarna den planerade förändringen.

Jonathan Furelid
jonathan.furelid@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -