NORDEN
OLJEBOLAG UPP, MEDAN PANDORA SJÖNK, VINX30 +0,8% (Direkt)

2018-09-25 17:46

STOCKHOLM (Direkt) De nordiska börserna handlades uppåt på tisdagen. Oslo fick extra skjuts av det stigande oljepriset. Samlingsindexet Vinx 30 steg 0,8 procent till nivån 972.

OBX-indexet i Oslo ökade 1,8 procent till 881.

Oljepriset fortsatte uppåt på tisdagen till den högsta nivån sedan 2014. I sektorn steg Aker BP 5,6 procent, medan TGS Nopec och Equinor var upp drygt 4 procent.

Flygbolaget Norwegian backade 3,4 procent. På måndagen varnade den brittiska regeringen att flygbolag från Storbritannien och EU-området automatiskt skulle förlora rätten att flyga till varandras territorium i händelse av en no deal-brexit.

Köpenhamnsbörsens OMXC25-index steg 0,9 procent till 1.128.

Smycketillverkaren Pandora sjönk 2,1 procent. Carnegie, som har en behållrekommendation på aktien, har släppt negativa kommentarer samtidigt som det cirkulerat uppgifter om att Amazon är på väg in i smyckesbranschen på allvar.

Danske Bank rekylerade upp 2,2 procent, efter de senaste handelsdagarnas nedgångar i spåren av penningtvättshärvan i Estland.

OMXH25-indexet i Helsingfors var upp 0,3 procent till 4.347.

Finländska verkstadsbolaget Kones vd Henrik Ehrnrooth meddelade att han inte är nöjd med lönsamheten. "Vi kommer att fortsätta arbeta aktivt för att motverka motvind vi möter genom att genomför bestämda prisåtgärder och med ett kontinuerligt arbete för att förbättra produktiviteten", sade han. Aktien sjönk 1,4 procent.

UBS har återupptagit bevakning av skogskoncernen Stora Enso med rekommendationen köp. Riktkursen sattes till 19 euro, motsvarande cirka 196 kronor. Aktien steg 1,1 procent till 16:60 euro i Helsingfors.

Henrik Berezin +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Amazon.com - I dag

{point.key}

Aker BP - I dag

{point.key}

Danske Bank - I dag

{point.key}

Equinor - I dag

{point.key}

Norwegian Air Shuttle - I dag

{point.key}

Pandora - I dag

{point.key}

Stora Enso R - I dag

{point.key}

TGS - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -