SECURITAS
KUNDNYTTA GENOM DATAANALYS STRATEGI BORTOM 2020 - VD (Direkt)

2018-09-20 11:07

STOCKHOLM (Direkt) Securitas resa bortom år 2020 handlar mycket om att dra fördel av all den information bolaget har tillgång till för att förbättra sitt kunderbjudande och för att effektivisera sin egen verksamhet.

Det sade Securitas vd Magnus Ahlqvist på torsdagens investerarträff.

"Det företag i branschen som har tillgång till mest data, som kan analysera och sammanställa den på ett effektivt sätt, kommer vara det företag som bäst kan förse kunderna med rätt säkerhetslösningar. Den här processen effektiviserar också vår egen verksamhet", sade han.

Securitas strategisk it-chef Martin Althén menade att Securitas är unikt positionerad för att fånga den digitala möjlighet som finns inom säkerhetsbranschen. Han redogjorde för fyra huvudområden kopplade till bolagets strategi bortom 2020:

* Morgondagens säkerhetsvakt, som kommer vara utrustade med teknologi som samlar in data och ökar kapaciteten. Säkerhetsvakterna kommer vara anslutna till varandra och till bolagets operationscentraler.

* Sensorernas framtid. Smarta kameror med inbyggd intelligens för att analysera komplexa situationer. Drönare som förser operationscentraler och säkerhetsvakter med effektivt beslutsunderlag.

* Brottsförebyggande. Data och smart teknologi ska öka möjligheten till att förutse brott.

* Den intelligenta operationscentralen. Securitas har i dag 44 operationscentraler som i framtiden ska få en standardiserad molnbaserad plattform för ökad effektivitet.

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Securitas B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -