TESLA
JUSTITIEDEPARTEMENTET UTREDER MUSK EFTER TWEET (NY2) (Direkt)

2018-09-18 19:31

(Lägger till: uttalande från Tesla)

STOCKHOLM (Direkt) Det amerikanska justitiedepartementet utreder Teslas vd Elon Musk efter uttalandet på Twitter i augusti där han sade sig överväga att ta elbilstillverkaren från börsen och att finansieringen för detta var säkrad.

Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor med insyn i ärendet. Enligt nyhetsbyråns källor är utredningen i ett tidigt skede.

Elon Musk uppgav i den uppmärksammade tweeten att den utköpskurs han funderat på var 420 dollar. Samma dag rusade Tesla till som högst 387 dollar. Omkring en vecka senare sade Musk att uttalandet skedde efter samtal med Saudiarabiens investeringsfond. Sedan dess har det framkommit att den finansiering som Elon Musk sade sig ha säkrat för att privatisera Tesla på långa vägar inte var klar och senare i augusti meddelade Musk att elbilstillverkaren skulle förbli ett börsnoterat bolag.

I ett uttalande på tisdagskvällen meddelade Tesla att bolaget varken har stämts eller begärts att lämna vittnesmål till myndigheterna. Däremot har Tesla fått en förfrågan från justitiedepartementet om att frivilligt lämna ut dokument.

Vid 19:25-tiden handlades Tesla-aktien ned omkring 3,0 procent efter att ha fallit drygt 6 procent tidigare under dagen.

Emil Mattsson +46 8 51917911

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -