Sensec
Sensec får order på system för skydd mot radioaktivt avfall vid kraftvärmeverk (Finwire)

2018-09-18 15:35
Säkerhetsbolaget Sensec har fått en order på ett komplett system för radiologisk screening genom att sälja ytterligare ett komplett system. Det är Mälar Energi i Västerås som investerar för att kontrollera eventuellt farligt avfall innan förbränning vid värmeverket i Västerås. Det framgår av ett pressmeddelande.

Screeningutrustningen är en så kallad så kallad gamma portalsradiak som placeras i området vid Västerås hamn i nära anslutning till kraftvärmeverket. Det är det fjärde systemet som Mälar Energi investerar i sitt område och därmed så skall det täcka samtliga infarter av avfall in till anläggningen. Det går även att kontrollera utgående deponi som kraftvärmeverket producerar. Mälar Energi investerar mer än 3 miljoner kronor.

"Vi ser en ökad efterfrågan från Sveriges kraftvärmeverk kring våra radiologiska produkter" säger Michael Pettersson, vd på Sensec.

"Vi kommer nu rekrytera fler tekniker och satsa vidare på utbildning inom området för att täcka behovet från våra kunder då vi ser en kraftigt ökad efterfrågan från hela Norden. Affärer vi hoppas komma in redan under senare delen av 2018 och under 2019", fortsätter Michael Pettersson.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -