Amazon
Två tredjedelar av Amazon Prime-kunder skulle använda banktjänster från bolaget (Finwire)

2018-09-18 15:27
Amazon Primes kunder är i hög utsträckning villiga att teckna upp för en ny onlinebaserad banktjänst från Amazon om bolaget skulle besluta sig för att lansera en sådan. Det visar en Bain-undersökning med 6 000 intervjuade, rapporterar CNBC.

Enligt undersökningen uppgav två tredjedelar av Prime-användarna att de kan tänka sig öppna ett bankkonto hos Amazon. Det positiva gehöret var betydligt större än bland vanliga Amazon-kunder där bara 43 procent uppgav sig vara villiga detta. Minst positiva var Amazons icke-kunder med 37 procent.

Om man kastar om jämförelsen till olika åldersgrupper framgår det att 70 procent av de i åldrarna 18-34 skulle acceptera att öppna ett Amazon-konto. Minst sugna är de över 55 år där mindre än 40 procent svarade att de kan tänka sig göra samma sak.

Värt att notera är att i frågan tillades det att kontot skulle erbjuda en rabatt på två procent för alla produkter som köps in via Amazons e-handelssida.

Amazon har för närvarande inte några planer på att starta en bankverksamhet. Under våren förekom det dock uppgifter om att bolaget var i samtal med banker, däribland JP Morgan, om att öppna en checkliknande produkt för sina kunder.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Amazon.com - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -