SCANDI STANDARD
CARNEGIE FÖRUTSER STARK VINSTTILLVÄXT 2019 (Direkt)

2018-09-17 11:49

STOCKHOLM (Direkt) Carnegie väntar sig att kycklingbolaget Scandi Standard står inför en "stark" resultatutveckling under 2019.

Det framgår av en analys i vilken investmentbanken även hänvisar till aktien svaga utveckling på sistone.

Carnegie sammanfattar i analysen kycklingbolagets två senaste år, en period som präglats av hämmad lönsamhet på grund av bland annat fågelinfluensa och en jakt på att få vinst i den finländska verksamheten. Samtidigt har, påminner Carnegie, bolagets organiska tillväxt varit stabil tack vare underliggande tillväxttrend och vunna marknadsandelar.

"Ledningen verkar vara säker på att återställa marginalerna i Sverige och Danmark samtidigt som Finland snart kommer att nå breakeven. Viss marginalmässig motvind kommer bestå under det andra halvåret 2018, delvis på grund av högre råmaterialkostnader, men vi väntar oss stark vinsttillväxt under 2019", skriver Carnegie.

Bankens nya riktkurs ligger på 70 kronor. Den är baserad, liksom tidigare, på en ev/ebita-multipel på 13 gånger, men nu tillämpad på Carnegies vinstprognos för 2019.

Scandi Standard handlades till 57 kronor vid lunchtid på måndagen, en uppgång med drygt 5 procent sedan fredagens stängning.

Börsredaktionen +46 8 5191 79 00 http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Scandi Standard - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -