DNB Health Care
DNB Health Care steg 7,7 procent i augusti, kongressval i USA kan leda till prisdebatt för läkemedel (Finwire)

2018-09-14 10:54
DNB Health Care steg 7,7 procent i augusti, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 23,4 procent. Det är 0,4 procentenheter lägre än jämförelseindexavkastningen under samma period. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att augusti blev ännu en stark månad för hälsovårdssektorn som utvecklades bättre än den breda marknaden.

Fondens position i NuVasive bidrog mest positivt efter att deras kvartalsrapport visat på tilltagande tillväxt och ökade marginaler. HMS Hodings hade också en stark månad baserat på solida kvartalssiffror.

Tillverkaren av tandvårdsprodukter Dentsply var månadens negativa bidragsgivare, dock endast ett mindre negativt bidrag. Detta efter att ha rapporterat nedslående siffror och nedjusterade utsikter.

Inför framtiden skriver förvaltarteamet att marknaden närmar sig kongressval i USA, i november, och debatten runt högre priser på läkemedel kommer att blossa upp.

"På kort sikt kan aktiekurserna uppleva viss turbulens och förhoppningsvis kommer goda investeringsmöjligheter att uppstå. På lång sikt är vi positiva till hälsosektorn och förväntar oss god avkastning hjälpt av en hög innovationstakt, åldrande befolkning, livsstil och ett stort investeringsbehov i tillväxtekonomier", skriver förvaltarteamet avslutningsvis.

De största innehaven per utgången av den föregående månaden var Sanofi, Johnson & Johnson och Pfizer med portföljvikterna 6,9, 6,9 respektive 5,7 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -