På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

AFRICA ENERGY
TRE BORRNINGAR MED STOR POTENTIAL - SPAREBANK (Direkt)

2018-08-27 15:01

STOCKHOLM (Direkt) Oljeprospekteringsbolaget Africa Energy har tre prospekteringsborrningar som kan komma att revolutionera bolaget värderingsmässigt om de visar sig vara lyckoträffar.

Det menar Sparebank Markets i sin inledande analys där rekommendationen sätts till köp och riktkursen till 2:70 kronor, en rekommendation Nyhetsbyrån Direkt kort rapporterat om tidigare på måndagen.

Två av borrningarna, Cormorant-1 i Namibia som påbörjas om ett antal dagar (1 september) och den sydafrikanska borrningen Brulpadda-1AX med start i december, finns på årets borrningsschema. Sparebank väntar sig resultat från den namibiska borrningen redan före årsskiftet.

"Namibia har ett underutnyttjat vattenterritorium med enorm potential", påpekar banken.

Dessutom antar Sparebank att en annan prospekteringsborrning, Gazania-1, kan ta sin början i det andra sydafrikanska blocket, 2B, om ungefär ett år, nämligen under det tredje kvartalet 2019.

Skulle alla tre borrningarna stöta på olja, och även resterande del av blocken inneha olja, skulle en värdering på 18 kronor per aktie vara motiverad, enligt banken som dock med sannolikjusterad värdering nöjer sig med 2:70 kronor per aktie.

Africa Oil äger runt 35 procent av Africa Energy, familjen Lundin äger cirka 12 procent och bolagets styrelse och ledning ungefär 8 procent.

Vid 15-tiden på måndagen hade Africa Energy-aktien stigit 10 procent till 1:55 kronor.

Henrik Svensson +46 8 5191 7924

Nyhetsbyrån Direkt


Africa Energy Corp - I dag

{point.key}

Africa Oil - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -