SKF
JEFFRIES SER FLERA KATALYSATORER FÖR AKTIEN FRAMÖVER (Direkt)

2018-08-21 10:46

STOCKHOLM (Direkt) Jeffries ser flera potentiella katalysatorer för SKF-aktien framöver, nämligen kapitalmarknadsdagen i november, möjliga förvärv och samgåenden samt potentiella aktieåterköp och extrautdelning.

Det framgår av den analys med höjd rekommendation till köp med riktkurs 200 kronor som Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om tidigare under tisdagen.

Jeffries uppger sig se värderingsuppsida för SKF utifrån bättre tillväxt, mindre volatil verksamhet och stärkt kassaflöde i förhållande till rörelseresultatet.

"Vd Alrik Danielson och finanschef Christian Johansson har som mål att rörelsekapitalet ska motsvara 25 procent av försäljningen. Det kan vara tufft i den rådande makromiljön med tillväxt, men bevis på sistone antyder att bolaget är på väg i rätt riktning", heter det i analysen.

Jeffries tror vidare att SKF vid kapitalmarknadsdagen i november kommer att sätta nya högre marginalmål.

Samtidigt uppger investmentbanken att kullagermarknaden möter strukturella motvindar, däribland konkurrens från asiatiska spelare, ökad pristransparens via internet, svårigheter att snabbt föra vidare högre råmaterialkostnader till kunderna, samt svaga kunder på energi- och vindområdet.

SKF-aktien har på tisdagen stigit drygt 1 procent till 176:25 kronor.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


SKF B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -