HEMFOSA
KALLAR TILL STÄMMA FÖR ATT DELA UT NYFOSA (Direkt)

2018-08-21 17:42

STOCKHOLM (Direkt) Styrelsen i Hemfosa Fastigheter har beslutat föreslå att en extra bolagsstämma i Hemfosa den 13 september 2018 beslutar att dela ut samtliga aktier i det helägda dotterbolaget Nyfosa, bestående av bolagets kommersiella fastighetsportfölj.

Det framgår av ett pressmeddelande där även Nyfosas finansiella mål meddelas.

Hemfosa har tidigare uppgett att vid beslut om en delning förväntas utdelning av aktierna i Nyfosa och notering ske under andra halvåret 2018.

"Syftet med delningen är att med två fristående och specialiserade bolag skapa bättre förutsättningar att tillvarata potentialen i hela verksamheten och därigenom öka aktieägarvärdet. Vid ett beslut om utdelning kommer Nyfosas aktier att delas ut till Hemfosas stamaktieägare och noteras på Nasdaq Stockholm under det fjärde kvartalet 2018", skriver Hemfosa som nu presenterar mer detaljerad information till aktieägarna om utdelningsförslaget.

Vidare uppges att Nyfosas styrelse har antagit målen att generera en långsiktigt hög och stabil avkastning med fokus på tillväxt. Bolaget siktar på tillväxt i resultat och fastighetsbestånd om minst 20 procent per år upp till ett totalt fastighetsvärde om 25 miljarder kronor, exklusive andelar i joint ventures.

Vidare ska Nyfosa nå minst 15 procent avkastning på eget kapital över tid, före betald skatt.

Ett antal finansiella riskbegränsningar meddelas även.

En utdelningspolicy har samtidigt fastställts som innebär att vinsterna ska återinvesteras för att ta tillvara affärsmöjligheter och uppnå tillväxtmålet om ett totalt fastighetsvärde på 25 miljarder kronor. Därefter avses det utdelningsgrundande resultatet i huvudsak distribueras till ägarna i form av utdelning, inlösen och/eller återköp av aktier, meddelas det.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -