DIAMYD MEDICAL
LÄKEMEDELSVERKET GODKÄNNER UTÖKAD FAS 2-STUDIE (Direkt)

2018-08-21 10:23

STOCKHOLM (Direkt) Diamyd Medical meddelar att Läkemedelsverket har godkänt en utökning av Diagnode-2, den fas 2-studie där diabetesvaccinet Diamyd administreras direkt i lymfkörtel, till att omfatta totalt cirka 106 patienter.

Utökningen, som väntar på godkännande i Spanien och Tjeckien, görs för att öka studiens statistiska styrka och tyngd i utvecklingen av den antigen-specifika intralymfatiska immunoterapin Diamyd för typ 1-diabetes, heter det i ett pressmeddelande.

Ansökan om ändring för att möjliggöra rekrytering av cirka 26 fler patienter till totalt 106 deltagare, har lämnats till behöriga myndigheter i Sverige, Spanien och Tjeckien. För att stödja rekryteringen av de ytterligare patienterna pågår arbete med att öka antalet deltagande kliniker genom att öppna upp för patientrekrytering i ett fjärde europeiskt land.

Per den 21 augusti har 75 procent, eller 60 av den ursprungliga totalen om 80 patienter, inkluderats i studien.

"Rekryteringen av patienter till studien fortskrider väl och vi är glada över Läkemedelsverkets godkännande att utöka studien", kommenterar vd Ulf Hannelius i pressmeddelandet.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Diamyd Medical B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -