POLITIK
ÖKAT MEDIEUTRYMME GER UPPGÅNG I OPINION - BUSCH THOR (Direkt)

2018-08-17 17:02

STOCKHOLM (Direkt) Stödet för Kristdemokraterna kryper uppåt då valrörelsen ger det lilla partiet ökat utrymme i media och partiledaren tror att allt fler väljare ser att de kan få god valuta för pengarna om de lägger sin röst på dem.

Det säger Ebba Busch Thor, Kristdemokraternas partiledare, i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt inför riksdagsvalet.

"Vi ser att vi har en liten uppåtgående trend i flera mätningar, vi får betydligt mer utrymme och det tycks se ut som vi premieras när väljarna får höra att vi står väldigt stadigt i regeringsfrågan och vill se en ny regering", säger partiledaren.

I Ipsos nya mätning i Dagens Nyheter på fredagen hamnar Kristdemokraterna för första gången på ett år över 4-procentspärren till riksdagen. Även i mätningar från andra institut, som Sifo, Demoskop och Inizio, har KD fått ökat stöd den senaste tiden.

"Jag tror att det är många väljare som inser att man får ganska mycket pang för pengarna för den rösten man väljer att lägga. Ser man till att vi hamnar över fyra procentspärren och gör ett gott valresultat kan det vara avgörande för att vi får ett maktskifte. Det tror jag många börjar inse nu", säger hon.

Ebba Busch Thor, som gör sin första valrörelse som partiledare, håller modet uppe och tror att många väljare ser att det "finns plats för ett litet modigt borgerligt parti som faktiskt har drivit på för en ny regering".

Sofia Polhammer +46 8 5191 7937

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -