NEW YORK
WAL-MART OCH CISCO UPP, JC PENNEY-RAS, S&P500 +0,8% (Direkt)

2018-08-16 22:21

STOCKHOLM (Direkt) De ledande börserna i New York steg på torsdagen. Rapporterande bolag som Wal-Mart och Cisco ledde uppgången, tillsammans med Boeing, på Dow Jones industriindex.

Kina meddelade att man kommer skicka en handelsdelegation till USA för samtal med det amerikanska finansdepartementet i slutet av augusti, vilket bekräftades av Vita huset senare under dagen.

USA :s finansminister Steven Mnuchin sade på torsdagen att USA är redo att införa fler sanktioner mot Turkiet om inte den amerikanska pastorn Andrew Brunson släpps fri.

Dow Jones industriindex stängde upp 1,6 procent till 25.559, medan det bredare S&P 500 hade stigit 0,8 procent till 2.841. Det tekniktunga Nasdaq kompositindexet hade ökat 0,4 procent till 7.807.

Samtliga sektorer var på plus där telekom var bäst med en uppgång på 2,0 procent, medan teknik presterade sämst med +0,3 procent.

Bland bolagen hamnade Wal-Mart i fokus efter en rapport som överträffade förväntningarna samt höjda helårsprognoser. Aktien rusade 9,3 procent, vilket var den största uppgången under en handelsdag på tio år för varuhuskedjan.

Åt andra hållet gick det för detaljhandelsbolaget JC Penney som rasade 27 procent efter en rapport klart sämre än väntat och sänkta prognoser.

Nätverksbolaget Cisco avancerade 3,0 procent. I kvartalsrapporten efter onsdagens stängning pekade Cisco bland annat på att efterfrågan runt om i världen för alla bolagets produkter lyfte bolagets vinst i juli över förväntningarna.

Boeing fick luft under vingarna efter en köprekommendation av UBS där en analytiker ser en 50 procent uppsida i flygbolaget. Aktien var upp 4,3 procent.

Tesla närmar sig en tillverkningstakt om 8.000 Model 3-bilar i veckan, enligt en analytiker på Evercore, som har besökt fabriken. Elbilstillverkaren uppnådde sitt delmål på 5.000 Model 3-bilar i veckan i slutet av andra kvartalet. Aktien sjönk på torsdagen med 1,0 procent.

Amazon har för avsikt att köpa Landmark Theatres och därmed ta steget in i den fysiska filmindustrin, skriver Bloomberg News. Aktien var upp 0,2 procent.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var upp 1 punkt till 2,87 procent.

Henrik Berezin +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Amazon.com - I dag

{point.key}

Boeing - I dag

{point.key}

Cisco Systems - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -