ASIEN
ÅTERHÄMTNING I SEN HANDEL, NYTT MÖTE USA OCH KINA (Direkt)

2018-08-16 07:38

STOCKHOLM (Direkt) De asiatiska börserna visade stigande kurser i slutet av handeln vilket medförde att initiala nedgångar byttes ut mot handel kring nollstrecket för ett flertal börser. I Japan var Nikkei 225 index ned med 0,1 procent. I Kina handlades fastlandbörserna Shanghai och Shenzhen runt nollstrecket. Även i Australien handlades Sidneybörsen kring nollan.

Handelskriget med USA stod åter i fokus. De senaste uppgifterna är att det kommer att bli ett nytt möte i slutet av augusti mellan USA och Kina. Handelssändebudet Wang Shouwen ska då träffa David Malpass, högt uppsatt på USA:s finansdepartement.

"Det är svårt att säga hur samtalen kommer att gå, men det är en positiv signal att de två länderna letar efter en kompromiss", sade analytikern Makoto Sengoku, vid Tokai Tokyo Research.

De båda länderna införde nya tullar på varor värda 34 miljarder dollar vardera den 6 juli. 23 augusti väntas ytterligare tullar på varor värda 16 miljarder dollar.

Den kinesiska valutan yuan sågs återhämta sig från låga nivåer som senast sågs tidigt 2017.

Spel- och onlinekonglomeratet Tencent tappade i Kina efter att bolaget missat analytikernas förväntningar och visat upp fallande vinst i sin rapport för det andra kvartalet. Aktien sjönk med nära 5 procent till nytt ettårslägsta i Hongkong. Sedan årsskiftet uppgår nedgången till över 30 procent. Hongkongbörsen var ned med 0,4 procent med finansbolagen som sänken.

Jan Glevén +46 8 5191 7906

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -