Sensor Sverige Select
Sensor Sverige Select steg med 3,2 procent under juli, har ökat i verkstadsaktier efter rapporter (Finwire)

2018-08-09 14:20
Sensor Sverige Select steg med 3,2 procent under juli, vilket var bättre än jämförelseindex som steg med motsvarande 2 procent.

I en kommentar skriver förvaltarteamet att marknaden fick ny kraft några dagar in i juli. Dels kom många rapporter in starkt och dels undveks ett eskalerande handelskrig mellan USA och EU efter mötet i Washington mellan EU-kommissionens ordförande Jean Claude Juncker och USA: president Donald Trump. Framförallt europeisk bilindustri kunde andas ut, då det, åtminstone inte i närtid, blir nya amerikanska höjda tullar.

Förvaltarna kommenterar även rapportsäsongen som varit intensiv.

"Verkstadsbolagen redovisade starka siffror både gällande top-line och marginalerna. Bolagen såg dessutom ingen avmattning utan efterfrågan är fortsatt stark. De flesta verkstadsaktierna har dock inte svarat speciellt mycket på de fina rapporterna utan kurserna fortsätter att konsolidera. Vår uppfattning är att flera verkstadsaktier nu ser ännu attraktivare ut än tidigare och vi har därför ökat i flera befintliga innehav."

Fonden har främst ökat i Sandvik och Volvo och man anser framförallt att Volvo ser billig ut.

Även innehavet i Dometic har ökats då man menar att aktien fortsätter att värderas lågt då vissa investerare är oroliga för bolagets konjunkturkänslighet och bolagets slagsida mot den amerikanska husbilsmarknaden.

"Vi är medvetna om risken i detta men vi fäster större vikt vid bolagets värdering, marknadsdominans och VDs stora insiderköp efter rapporten", skriver förvaltarteamet.

Ett annat innehav som kommenteras är Evolution Gaming som enligt förvaltarna presenterade en mycket starkt rapport.

"Den ökade tillväxttakten förklaras till viss del av fotbolls VM, men vårt intryck under telefonkonferensen var att den effekten ändå var rätt liten. Bolaget kommer efter Q3 även vara igenom sin investeringspuckel och då kommer marginalerna stärkas igen. Bolaget värderas trots den starka kursutvecklingen inte speciellt högt ifall bolaget levererar enligt analytikernas prognoser för de kommande åren. Om bolaget lever upp till förväntningarna de kommande kvartalen finns det betydande uppsida kvar i aktien även om risken är högre än för många andra aktier", kommenterar de rapporten.

Fonden har fortsatt att minska sin likviditet under perioden och är fortsatt överviktad mot verkstad. Innehav saknas i sektorerna bank, dagligvaror och hälsovård.

Fondens nettoexponering var vid månadens slut 65 procent.

Jonathan Furelid
jonathan.furelid@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Sensor Sverige Select A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -