MTG
IMG NORDIC VISAR LA LIGA, SERIE A I EGEN STREAMINGTJÄNST (Direkt)

2018-08-06 12:53

STOCKHOLM (Direkt) IMG Nordic kommer att visa samtliga matcher i italienska och spanska fotbollsligorna Serie A och La Liga i den egna nya streamingtjänsten Strive.

Det rapporterar Aftonbladet.

IMG förvärvade de nordiska rättigheterna förra året för tre år framåt och har nu bestämt sig för att sända matcherna själva. Priset kommer att ligga på 79 kronor i månaden och då ingår samtliga matcher i Italien och Spanien.

"Vi ser att konsumenterna vill komma bort från breda och dyra sportpaket där man många gånger tvingas betala för mycket mer än just det som man är intresserad av", säger Kristian Hysén, vd för IMG Nordic till tidningen.

IMG öppnar för att försöka köpa fler rättigheter.

"Och vi har planer på att lägga till fler högprofilerade ligor framöver", säger Hysén utan att gå in på vilka ligor han har i åtanke.

MTG ägde tidigare rättigheterna till La Liga och Serie A. Bolaget, vars tv-del Nent snart ska knoppas av, har rättigheterna för Champions League i fotboll fram till 2021 och förlängde nyligen rättigheterna till engelska Premier League till 2022 för Sverige, Danmark och Finland.

Telia, som nyligen aviserat avsikter att förvärva Bonniers tv-del, väntas av många bedömare också ge sin i kampen om sporträttigheter.

Börsredaktionen +46 8 5191 79 00 http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Modern Times Group B - I dag

{point.key}

Telia Company - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -