Swedbank Robur fonder
Aktiv junimånad för Swedbank Roburs småbolagsförvaltning, mötte 30-tal bolag (Finwire)

2018-07-23 06:59
Swedbank Roburs småbolagsförvaltning hade en aktiv junimånad då man mötte ett 30-tal bolag. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltaren Erik Sprinchorn skriver i en kommentar att handelskrig får sägas ha varit månadens tema. Eftersom minskad handel allt annat lika betyder krympande ekonomi eller lägre tillväxt är det inte konstigt att börserna reagerat som de gjort, bedömer förvaltaren.

Aktiviteten i förvaltningen är fortsatt hög. Under månaden deltog man i möten och presentationer med ett 30-tal bolag. Bland annat träffade fondteamet Snap Inc, moderbolag till den sociala fototjänsten Snapchat.

"Ett citat som fastnade var ”vi vet mer om våra användare än någon annan”, följt av bedyranden att man inte sparar användardata mer än några månader då den snabbt blir kommersiellt oanvändbar", skriver Sprinchorn.

Förvaltaren fortsätter: "Utan att lägga några värderingar för eller emot kan man igen konstatera att det är en knepig balansgång mellan integritet och tillit på ena sidan och kommersiella intressen på den andra".

Förvaltarteamet såg under månaden marknadshändelser av positiv karaktär. Två av de onoterade innehaven i Ny Teknik och Microcap, Acast och Lime Technologies, värderades båda upp av den oberoende värderingsenheten inom Swedbank Robur. Detta efter att en transaktion skett i Acasts aktier och verksamheten utvecklats positivt i båda bolagen, delger Sprinchorn.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se, 079 337 16 90
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Swedbank Robur Sverige A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -