ATLAS COPCO
ÖVERGRIPANDE EFTERFRÅGAN VAR FORTSATT STARK 2 KV (Direkt)

2018-07-20 12:16

STOCKHOLM (Direkt) Den övergripande efterfrågan på Atlas Copcos produkter och service var fortsatt stark i det andra kvartalet och ordervolymerna ökade till en ny rekordnivå.

Det skriver verkstadsbolaget i sin delårsrapport.

"Alla fyra affärsområdena uppnådde god organisk ordertillväxt. Både utrustning och serviceverksamheten växte och gruppens orderingång ökade i samtliga huvudregioner", uppger Atlas Copco.

Ordervolymerna för de flesta typer av utrustning växte, särskilt för kompressorer.

"Efterfrågan på stora industrikompressorer var relativt starkare jämfört med mindre kompressorer och orderutvecklingen för gas- och processkompressorer ökade markant", enligt bolaget.

Ordertillväxten för vakuumutrustning var primärt driven av den starka efterfrågan från industrikunder.

"Medan den underliggande efterfrågan på elektroniska enheter fortsatte att öka och efterfrågan på vakuumutrustning från halvledarindustrin var fortsatt på en hög nivå, var orderingången något lägre än samma kvartal föregående år", uppger Atlas Copco som i sitt utsiktsavsnitt flaggade för att efterfrågan på utrustning från halvledarindustrin förväntas vara något lägre på kort sikt.

För affärsområdet Vakuumteknik uppger Atlas Copco att efterfrågan på utrustning till halvledar- och platta bildskärmsindustrin låg på en fortsatt hög nivå, fast på en något lägre nivå än föregående år, hjälpt av den fortsatta underliggande tillväxten för elektroniska enheter.

Sekventiellt, alltså i jämförelse med det första kvartalet, minskade orderingången till följd av färre stora order.

På de största marknaderna, och jämfört med föregående år, ökade ordervolymerna i USA, var mer eller mindre oförändrade i Kina men minskade i Sydkorea.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Atlas Copco B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -