Fidelity Greater China A-USD
Fidelity Greater China backade med 4,2 procent i juni, Taiwan Semiconductor största bidragsgivaren (Finwire)

2018-07-19 15:01
Fidelity Greater China A-USD backade med 4,2 procent i juni, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 0,1 procent. Fondens jämförelseindex har under samma period backat med 1,8 procent, vilket är sämre. Det framgår av en månadsrapport.

De största bidragen under månaden till den relativa avkastningen mot jämförelseindex var Taiwan Semiconductor, Autek China och China Construction Bank. I den andra vågskålen återfinns Industrial & Coml, Nanjing Kangni och Chow Tai Fook Jewellery som bidrog negativt sett till relativavkastning.

De största överviktsinnehaven var per utgången av månaden Industrial & Coml, Kweichow Moutai och Taiwan Semiconductor med portföljvikterna 3,9, 1,8 respektive 7,9 procent.

De största underviktsinnehaven var istället China Construction Bank, Bank of China och Baidu med portföljvikterna 1,1, 0,0 respektive 1,2 procent.

På sektornivå stod IT för 34,4 procent av allokeringen, följt av finans med 16,6 procent. Indexvikterna för dessa uppgick till 36,6 respektive 22,8 procent, vilket innebär att man är underviktade dessa sektorer.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se, 079 337 16 90
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Fidelity Greater China... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -